Hírek

ANGOL NYELVI TÁBOR

2024. Varázslatos Földön járunk

Mesék a természetről

Illusztrált mesék az év állatairól, növényeiről címmel írt ki komplex meseíró pályázatot a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola a tankerületben működő intézmények 4. osztályos tanulóinak. A felhívásra 11 iskolából 41 pályamű érkezett, az eredményhirdetést pénteken tartották az Inkey kastélyban.

Mint azt Pápa Henriett, a Nagyrécsei-iskola igazgatója felidézte: idén immár második alkalommal írták ki a meseíró pályázatot, melynek legfontosabb célja a környezetvédelem népszerűsítése

Az eredményhirdetésen részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki úgy fogalmazott: egyre inkább olyan életet élünk, ahol már a falusi gyerekeknek is meg kell mutatni a természetet, az őshonos növényeket, állatokat.

- Az ilyen versenyek ezért is fontosak, hiszen a gyerekek képet kaphatnak arról az óriási természeti kincsről, amit mi zöld Zalának nevezünk, s melynek értékeit egyre többen felfedezik országszerte - mondta a képviselő.

A beküldött és gazdagon illusztrált mesékből egy online mesekönyvet is összeállított az intézmény, melyet minden, a pályázatban érdekelt iskolának elküldenek.

A zsűri döntésének értelmében különdíjat kapott Polai Péter (Rozgonyi-iskola) és Németh Mária (Nagyrécsei-iskola), harmadik helyezést ért el Dolezyár Levente (Zalaszentbalázsi-iskola), Maciaszczyk Laura (Zalakarosi-iskola), Vidovics Alíz (Zalaszentbalázsi-iskola), második helyezett lett László Dóra (Palini-iskola), Balázs Kata (Letenyei-iskola), Mészáros Markó Marcell (Rozgonyi-iskola), míg első díjat érdemelt ki Móritz Adrienn (Bolyai-iskola), Fülöp Fanni (Zalakarosi-iskola) és Kolonics Szofia (Rozgonyi-iskola). A diákok a Balaton-felvidéki Nemzeti Park által felajánlott ajándékcsomagokat, illetve családi belépőket kaptak a látogatóközpontba.

(Fotó: Gergely Szilárd)

"Múzeum az iskolában"

Adatvédelmi tájékoztató

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180

Pályázatok

Magyar Falu Program
Petőfi 200
Digitális témahét 2016
Madárbarát iskola
Okosan a pénzzel
ESZA Csodaszarvas
Határtalanul
Erzsébet táborok
Határtalanul
Fenntarthatósági Témahét