Európai Mobilitási Hét és Autómentes nap

2024. szeptember 20-án, pénteken iskolánk 5. osztályos tanulói Gyenesdiásra utaztak.

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes nap keretén belül a helyszínt tömegközlekedéssel és egy hosszú sétával közelítették meg, melynek során a várost is megtekintették.

Ezt követően megérkeztek a Festetics Imre Élményközpontba. Az ott található Állatparkban őshonos háziállatokkal ismerkedtek meg, a Vadfarmon pedig a Magyarországon megtalálható nagyvadakat vehették szemügyre.

Ezután részt vettek egy látnivalókban gazdag kerékpáros kiránduláson, amely a Sport43 program segítségével valósult meg. Az előkészített kerékpárokat és bukósisakokat beállították, majd néhány próbakör után útnak indultak. A Balaton-parti kerékpárúton haladtak Vonyarcvashegyig, ahol megcsodálták a Szent Mihály kápolnát, és a domb tetejéről eléjük táruló panorámát. Tovább gurultak Balatongyörökig, ahol a Szépkilátóból gyönyörködhettek a táj szépségeiben. A visszafelé út is baleset-és sérülésmentesen zajlott. 28 km kerékpározás után a csapat megpihent egy gyorsétterem teraszán.

A hazafelé út hosszúra nyúlt, de jó hangulatban telt.

A túra során az ötödikesek szépen követték az utasításokat, figyelmesen és egymást segítve közlekedtek. Mindenki nagyon jól érezte magát.

 

A kalandra Turiné Kiefer Henriett osztályfőnök, valamint Kissné Kondákor Mariann és Oláh Orsolya testnevelő tanárok kísérték őket.

 

Pályázatok

ESZA Csodaszarvas
Határtalanul
Határtalanul
Madárbarát iskola
Okosan a pénzzel
Aktív iskola
Petőfi 200
Fenntarthatósági Témahét
Erzsébet táborok
Digitális témahét 2016